Aktivisering av hunden

Det er mye du kan gjøre for å knyte et enda sterkere bånd til din egen hund, som både du selv og den vil sette pris på. Alle hunder trenger å være aktive, og du kan gjøre langt mer enn bare å gå på tur og kaste pinne til den. Det finnes mer enn nok av gøyale aktiviteter hunden kommer til å sette pris på deg for.

En artig aktivitet du kan prøve ut, er det som heter «flasken». Du legger noen godbiter i en flaske som du setter på gulvet. Dernest er det hundens oppgave å finne ut hvordan den må vinkle flasken for at den skal få ut godbitene. Når den etter hvert vil få til dette kan du skru på korken for å gjøre det vanskeligere.

Her er det imidlertid viktig å se til ut hunden ikke tygger opp flasken og svelger plast! En annen ting du kan gjøre er å legge en kjøttbolle i en kjele eller plastboks som er opp ned. La så hunden finne ut hvordan den skal få ut godbiten. Du kan også legge på lokket på kjelen, slik at hunden må løfte den opp. På den måten blir det hele hakket mer komplisert.

La hunden gjøre nytte for seg

Dersom du vil lære hunden din noe praktisk, er det fullt mulig å lære den å legge lekene i kurven. Dette minner noe om apportering. Du kaster ut en leke, og lar den hente den og legge den i kurven. Her kan du gjerne bruke kommandoen «rydde». Når hunden gjør det riktig, gir du den en godbit. Når den etter hvert har skjønt tegningen, kan du spare på belønningene til den tar med seg to, tre, etc. leker samtidig. Til slutt skal hunden være i stand til å få ryddet opp alt av leker rundt om i huset.