Tilbehør til hunder

Enten du eier en norsk stabyhoun eller en annen hunderase, er det essensielt å ha diverse tilbehør tilgjengelig. Dette vil gjøre hverdagen enklere for både deg og den firbeinte. På samme måte som du må kjøpe inn diverse utstyr når et menneskebarn kommer til verden, bør du ha enkelte ting klare før valpen (eller en voksen hund) kommer i hus.

Grunnleggende utstyr til hund

Hvis du planlegger å skaffe den hund, bør du tenke på dens mest grunnleggende behov før du går til innkjøp av utstyr. Du trenger ikke nødvendigvis kjøpe dyrt eller avansert utstyr. Ofte er det like bra med billige eller brukte alternativer. En hundeseng kan for eksempel kjøpes brukt på Finn.no eller lignende bruktsider. Det viktigste er at hunden din har et komfortabelt sted å hvile, og hvor den kan trekke seg tilbake om den ønsker litt fred. Annet grunnleggende utstyr til hund er matskål og vannskål. Husk at det alltid skal være vann tilgjengelig i vannskålen, da en hund ikke greier å si ifra at den er tørst.

Stell av hunden

Ulike hunder trenger ulikt stell. En stabyhoun er relativt lettstelt. Pelsen er mellomlang, og du kan med fordel børste gjennom den jevnlig for å unngå at pelsen får floker. Dessuten er det mange hunder som setter pris på en liten runde med børsten. Dette er kvalitetstid mellom deg og hunden, og gir deg dessuten muligheten til å oppdage eventuelle flått eller lus lettere. I tillegg til børste, bør du ha en klosaks, slik at du kan klippe hundens klør ved behov. I tillegg til dette, bør du ha bånd og sele til din firbeinte bestevenn. Halsbånd fungerer for noen, men om hunden drar mye (eller blir dradd etter deg), er det mye bedre med sele. Da unngår du at hundens hals tar skade. Ellers må du huske å kjøpe næringsrik hundemat.